Ви увійшли як  Гість | Група "Гості"  Вітаю Вас  Гість | RSS

               | Реєстрація | Вихід | Вхід |                              П`ятниця, 29.03.2024, 11:47

Форма входу

Пошук

Меню сайту

Калькулятор

Випадкове фото

Життя сайту у днях

Головна » 2011 » Червень » 5 » Рада Генеральної Старшини у В.Багачці
14:01
Рада Генеральної Старшини у В.Багачці

28-29 травня 2011 року в смт. Велика Багачка Полтавської області на базі Великобагачанського козацького куреня Полтавського коша імені М.Міхновського відбулась розширена Рада Генеральної старшини Українського козацтва. На порядок денний Ради було винесено два питання: презентація Великобагачанського куреня Полтавського коша імені М.Міхновського та реалізація Статутної мети: «Національна незалежна Україна – козацька держава».  

В роботі Розширеної Ради Генеральної старшини УК прийняла участь і делегація Районового козацького товариства «Миргородський Полк Українського Козацтва» на чолі з отаманом М.Г.Коваленком.

Зранку 29 травня відбулося шикування парадних колон в центрі селища та урочистий марш вулицями до стадіону «Колос».  Власне на самому стадіоні відбулось шикування предстаників делегацій від усіх обласних козацьких товариств України та проведення першої частини розширеної Ради. В програмі дійства відбулося приведення до присяги, посвята і освята нових козаків. Цю урочисту місію провів Гетьман Українського Козацтва Микола Миколайович Пантелюк. До речі, присягу українського козака, посвяту і освяту пройшли і нові члени РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва». Згодом було зачитано накази (та урочисто вручено відповідні Універсали) Гетьмана Українського Козацтва М.М.Пантелюка та отамана ОКТ «Полтавський кіш імені М.Міхновського» А.В.Лещенка про присвоєння чергових та позачергових військових козацьких звань, нагородження почесними грамотами. Під кінець урочистостей за старовинною козацькою традицією було освячено нові прапори створених козацьких осередків. До речі, всі заходи, тобто благословення розширеній Раді, освяту в козаки проводив благочинний Миргородського району, протоієрей о. Іоан Подько. 

На цьому перша частина Ради закінчилась. Делегації козацьких товариств здійснили організований автобусний марш до села Остап’є Великобагачанського району. Остап’є – старовинне козацьке містечко, відоме ще з XVII століття, в минулому адміністративний цент Остап’євської сотні Чигиринського полку. Згодом Остап’євська козацька сотня входила до складу Полтавського, а потім Миргородського козацьких полків. Тому не випадково, що саме в Остап’ї, селі із такою багатою історичною козацькою спадщиною, пройшла друга частина розширеної Ради Генеральної старшини УК. В святково прибраному національними та козацькими прапорами і козацькою символікою приміщенні будинку культури відбулось пленарне засідання Ради з розглядом питання «Національна незалежна Україна – козацька держава».  За результатом виступів Гетьмана України М.М.Пантелюка, представників обласних козацьких товариств було ухвалено відповідні рішення. Опісля делегати Ради переглянули вражаючий коцерт за участю народного самодіяльного козацького хору «Гомін» під керівництвом Заслуженого працівника культури України, отамана Великобагачанського куреня, генерал-хорунжого УК Григорія Серьожкіна.

На завершення Ради козацькі делегації перемістились до так званого Козацького стану – мальовничого куточка на окраїні села Остап’є побіля берега Псла. Саме тут відбулась церемонія прийняття присяги, освяти та посвяти нових членів Остап’євської сотні. Тут же всі учасники змогли скуштувати смачного козацького куліша та послухати виступи аматорів культури Великобагачанського району.

 

А.М.Фесенко, писар РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва»  

      

 

Переглядів: 860 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
 
Всього відповідей: 41


Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright //mirkozactvo.ucoz.ua/ © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz