Ви увійшли як  Гість | Група "Гості"  Вітаю Вас  Гість | RSS

               | Реєстрація | Вихід | Вхід |                              Четвер, 25.04.2024, 09:43

Форма входу

Пошук

Меню сайту

Калькулятор

Випадкове фото

Життя сайту у днях

Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Вшанували День Покрови та День козацтва
18:59
Вшанували День Покрови та День козацтва


 

14 жовтня українські козаки традиційно вшановують Покрову  та святкують День українського козацтва.

Урочистості для РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва» розпочались біля пам’ятника миргородським козакам в центрі міста покладанням вінка. Потім урочистості продовжились в смт. Велика Багачка, куди з’їхались козаки Полтавського Коша імені Миколи Міхновського та взяли активну участь у святкових заходах.

Дійство розпочалося з шикування козацьких підрозділів біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі селища на площі біля школи мистецтв. Після відповідних рапортів отамани козацьких товариств різних рівнів та представники влади поклади квіти до пам’ятника Кобзареві та парадними колонами рушили через усе селище до пам’ятного знаку козакам Багачанської сотні, що встановлений на пагорбі за селищем, де відділи шану своїм козацьким пращурам.

Нарешті, вся козацька громада відвідала село Балаклія Великобагачанського району, де з нагоди дня села в будинку культури відбулася презентація новоствореної Балакліїївської сотні Великобагачанського куреня імені Пилипа Орлика Миргородського Полку Українського козацтва. Саме тут гурт козаків Балакліївської сотні Великобагачанського куреня імені Пилипа Орлика (очолює генерал-хорунжий УК Серьожкін Григорій Кузьмич) був урочисто прийнятий, посвячений і освячений в козаки.

Отаман обласного козацького товариства «Полтавський Кіш імені Миколи Міхновського», генерал-отаман УК Анатолій Лещенко привітав усіх присутніх із великим святом та вручив великій групі козаків коша універсали про присвоєння чергових козацьких звань та грамоти за заслуги перед козацтвом та українським народом.

На завершення свята всі присутні переглянули прекрасну концертну програму, підготовлену сільською владою за активної участі відділу культури Великобагачанської райдержадміністрації.

До речі, всі заходи, тобто благословення з Днем Покрови, освяту в козаки проводив благочинний Миргородського району, протоієрей о. Іоан Подько. Делегацію миргородського козацтва очолював отаман РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва» Микола Коваленко.

Прес-служба РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва»

Переглядів: 680 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
 
Всього відповідей: 41


Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright //mirkozactvo.ucoz.ua/ © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz