Ви увійшли як  Гість | Група "Гості"  Вітаю Вас  Гість | RSS

               | Реєстрація | Вихід | Вхід |                              Субота, 27.04.2024, 05:50

Форма входу

Пошук

Меню сайту

Калькулятор

Випадкове фото

Життя сайту у днях

Головна » 2010 » Червень » 8 » XXVII Велика Рада Українського козацтва.
19:18
XXVII Велика Рада Українського козацтва.


 23 травня 2010 року відбулася Велика Рада Українського козацтва  під головуванням Гетьмана Українського козацтва Пантелюка М.М.

Велика Рада УК проходила в старовинному селищі міського типу Коропець, Монастирського р-ну, Тернопільської області. Селище міського типу Коропець знаходиться в живописному куточку Дністровського каньйону. 

На Велику Раду Українського козацтва прибули делегати з  усіх козацьких товариств України, які стали свідками заснування Коропецької козацької січі. Урочисті заходи по відзначенню створення Коропецької козацької січі відбулися на території військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою. Потім в будинку культури с.м.т. Коропець відбулося пленарне засідання Великої Козацької Ради Українського козацтва. На пленарному засіданні виступили Гетьман Українського козацтва Пантелюк М.М. та делегати від козацьких товариств.

На Великій козацькій раді Українського козацтва було обговорено ряд питань стосовно подальшого розвитку Українського козацтва на сучасному етапі. Також були прийняті відозви до Європарламенту стосовно присвоєння С.Бендері звання Героя України та до Президента України відносно будівництва памятників Й.О.Сталіну та Катерині II.

Полтавську козацьку делегацію очолював генерал-хорунжий Лещенко А.В.. У складі делегації були  представники козацького товариства  ВеликоЇ Багачки , очолювані полковником Серьожкіним Г.К. та Міста Миргород, очолювані полковником УК Коваленко М.Г.

Після ВР козаків почастували козацькою кашою. Багато зусиль для організації та проведення XXVII козацької ради в с.м.т. Коропець  доклав генерал-хорунжий (голова селищної ради) Скрипник Степан Євстафієвич, за що йому від всіх козаків і козаків Полтавщини також велике спасибі.

Після козацької каші відбувся концерт, на якому свою творчу майстерність показали, як юні коропчани, так і аматорські колективи с.м.т. Коропець.

Районове козацьке товариство «Миргородський полк УК»

Переглядів: 932 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
 
Всього відповідей: 41


Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright //mirkozactvo.ucoz.ua/ © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz