Ви увійшли як  Гість | Група "Гості"  Вітаю Вас  Гість | RSS

               | Реєстрація | Вихід | Вхід |                              Четвер, 25.04.2024, 13:57

Форма входу

Пошук

Меню сайту

Калькулятор

Випадкове фото

Життя сайту у днях

Головна » 2013 » Листопад » 1 » День Покрови у Великих Сорочинцях
14:07
День Покрови у Великих Сорочинцях

14 жовтня 2013 р. у старовинному козацькому містечку Краснополі, нині селищі Великі Сорочинці, відбулася святкова районова Рада РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва», присвячена Дню Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

На вшанування Дня українського козацтва прибули делегації з крайової канцелярії ОКТ «Полтавський Кіш імені Миколи Міхновського» на чолі з заступником крайового отамана В.М.Бакатюком, Хорольської сотні, Зубівської сотні, Хомутецької сотні, Ромоданівської сотні, Великосорочинської сотні та делегація козаків День Покрови у Великих Сорочинцях

Миргородського та Великобагачанського куренів. Також на Раді були присутні Головний отаман Українського козацтва О.Г.Діденко, головний писар Українського козацтва В.І.Ворона, радник Гетьмана УК з питань національно-патріотичного виховання Фесенко І.О.  

Під час проведення святкової Ради 17 осіб, які пройшли випробувальний термін та в урочистій обстановці прийняли присягу українського козака, пройшли посвяту та освяту і були зараховані до лав Українського козацтва з видачею відповідних універсалів. Частина козаків Полку з нагоди Покрови отримали чергові козацькі звання та почесні грамоти ОКТ «Полтавський Кіш імені Миколи Міхновського».

На Раді з вітальними виступами з нагоди свята виступили Головний отаман Українського козацтва О.Г.Діденко, головний писар Українського козацтва В.І.Ворона, радник Гетьмана УК з питань національно-патріотичного виховання Фесенко І.О., отаман РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва» Коваленко М.Г.

Козаки та присутні в залі (а на Раді були присутні й козачата Козацької республіки Великосорочинської санаторно-курортної школи-інтернату) отримали велике задоволення від святкового концерту у виконанні кращих творчих колективів Миргородського районного будинку культури, зокрема, народного вокального чоловічого ансамблю «Жабокрюківські дядьки» (керівник – Заслужений працівник культури України М.Троцак). 

По завершенню урочистих заходів та святкового концерту всіх присутніх чекав традиційний козацький куліш.

 




Прес-служба РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва»

 

Переглядів: 9125 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
 
Всього відповідей: 41


Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright //mirkozactvo.ucoz.ua/ © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz